לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איילת בשם יעקב

סתימת שן שגרמה לפגיעה בעצב וכאבים כרוניים

שלום רב, אני כותבת בשמו של חבר יעקב, להלן: במהלך 2015 הלכתי לרופאת שיניים פרטית לצורך סתימה בשן קדמית. הטיפול שביצעה רופאה גרמה לי לכאבים שלא הירפו וכאשר הלכתי אליה לטפל בכאבים, בשלב מסויים שלחה אותי אל מומחה לטיפולי שורש משום שכנראה קרתה פגיעה בעצב השן. רופאת השיניים שלחה אותי אליו עם מכתב ממנה שהיא משלמת את הטיפול אצלו ובכך מסירה כל אחריות על הפגיעה שנוצרה אצלי. המומחה שטיפל בי בהפנייתה - לא פתר את הבעיה ואני סובל יום יום מהתקפות כאב עזות מאותה השן. הלכתי למומחה לכאב שלאחר ששילמתי לו כמה מאות שקלים בפרטי עדכן אותי שאין מה לעשות והוא ממליץ לי ללכת לנוירולוג שהמליץ לי לקחת תרופות שמשפיעות על המח והמערכת העצבית. מאז הטיפול אצל הרופאה הראשונה הפכו חיי לגיהנום. סה"כ הלכתי לטפל בסתימה בשן. אני אדם בריא שאינו רואה רופאים ואיני מורגל בלקיחת תרופות שמטשטשות את המחשבה. אני מרגיש שפגעו בבריאותי ובאיכות חיי, שלא לדבר על הדאגה לעתידי! האם אף אחד לא אחראי לנזק שנעשה כאן? אשמח להכוונה ולייעוץ מקצועי בנושא בתודה מראש יעקב

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, הנזק אותו את מתארת אכן נשמע בלתי סביר לעקירת שן אולם על רופא מומחה לקבוע זאת. במידה ורופא יקבע כי אכן הנזק לא אמור להתרחש במהלך רגיל של עקירה אזי ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. הסכמתה של הרופאה לממן את עלות הטיפול המתקן אינה פוטרת אותה מאחריותה וניתן בעיקרון להגיש נגדה תביעה אלא אם חתמת על טופס ויתור. אולם גם במקרה של חתימה על טופס ויתור שנחתם ללא התייעצות ותחת לחץ של מצוקה רפואית ישנה בעיה וניתן, אולי, למצא לה פתרון משפטי. בברכה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית