תוצאה מכוערת של ניתוח באף
מנתח פלסטיקאי יידע אותי שעליו להסיר גידול מקדמת האף בגודל סמ"ר וימלא החסר בהשתלת עור . דקות לפני הניתוח הסביר לי הרופא שהוא ינתח בשיטה אחרת הנקראת"סיבוב מתלה עור סמוך". בבדיקה שלאחר הניתוח הסתבר שהגידול הוסר בהצלחה ,אבל נוצרו מספר צלקות גדולות מכוערות באפי שאלתי את הרופא מדוע נוצרו הצלקות הרי ההתמחות שלו היא פלסטיקה? הרופא השיב לי שהניתוח לא הצליח. ביקשתי שינתח אותי מחדש(על חשבונו) הפעם בצורת השתלת עור, והוא סרב. הוא טען שבעזרת מריחת משחות תוך תקופה קצרה יגיע שתראה רק צלקת קטנה . עברו חודשים וחצי מאז הניתוח והתוצאה עדין לא טובה: והשאלות הן 1. האם ניתן לחייבו לעשות ניתוח חוזר 2. במידה ואני אבקש מרופא אחר שנתח מחדש האם ניתן לדרוש מהרופא שכשל לממן את התיקון. 3. האם ניתן לדרוש פיצויים מהרופא הכושל על עוגמת הנפש שנגרמה לי בנוסף לניתוח נוסף . חתיכת עור מפני הוציא מקדמת גידול בגודל חצי סמ"ק. הגידול הוסר אבל נשארתי עם אף עם מספר צלקות מכוערות. הרופא הודה בפני שהניתוח לא הצליח מבחינה הסטטית . ביקשתי שינתח אותי מחדש הפעם בשיטת השתלת עור והוא מסרב.
אי הצלחת ניתוח אינה עילה להגשת תביעה בגין רשלנות. העובדה שפלסטיקאי ביצע את הניתוח אינה מבטיחה תוצאה חיובית שלו. על מנת להגיש תביעה בגין רשלנות ולקבל פיצוי על תוצאתו העגומה, יש לבחון מספר דברים בסיסיים. לרבות מדוע נזקקת לניתוח, האם הוא היה מחוייב המציאות, האם בחירת שיטת הניתוח היתה נכונה והאם בוצע על פי סטנדרטים מקובלים. שיטת הניתוח נבחרת על ידי הרופא ולא על ידי החולה אולם על הרופאה לבצעה כראוי. התוצאה, כאמור, אינה מלמדת בהכרח שאופן הביצוע היה שגוי.
שאלות נפוצות:
כרמי רוזנבלט