ד

אי שמירה על סודיות רפואית בקופת חולים

שלום אני נמצאת בעיצומו של משא ומתן מאוד רגיש. הצד שכנגד אמר לי משהו שהבהיר שהוא נכנס לתיק הרפואי שלי דרך המחשב, כנראה דרך גורם שלישי. איך אני מבררת זאת בקופ"ח? דרך מי? האם יש אפשרות לבקש מקופ"ח לחסום כל גישה בזמן הקרוב לתיקים שלי? במידה ואני רוצה לתבוע האם אני צריכה להוכיח הוכחת נזק? תודה רבה

יאיר סקלסקי, עו"ד

אם הייתה פריצה למחשב ניתן לאתר זאת ולתבוע גם את הפורץ וגם את קופת החולים. אם המידע הושג בעל פה מבעל הרשאה שמעיין בתיק באופן שגרתי, זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לאיתור. על כל פנים במידה ויהיו בידך הוכחות לשימוש במידע רפואי במו"מ והמו"מ יתפוצץ בגלל זה ניתן בהחלט להגיש תביעה בגין פגיעה בפרטיות והנזקים הנלווים לה. בנוסף, עצם הפגיעה בפרטיות וההפרה של הסודיות הרפואית הן בסיס לפיצוי ולא חייבים להוכיח נזק ממשי.