יהודה

אבחון רפואי מאוחר של דלקת מפרקים כרונית ע"י רופאת המשפחה

לפני כמה חודשים הגעתי בתיאום מראש לרופאת המשפחה והתלוננתי על גרד בעור, כאב באיבר המין במתן שתן, וכאבים בבטן התחתונה. רופאת המשפחה בדקה אותי והשיבה אותי כשבאתי, הורתה לי לקחת משככי כאבים ולחזור במידה והכאב ימשיך עוד 3 ימים. לאחר 4 ימים חזרתי לרופאה ועקב תלונותיי הרבות הפנתה אותי לרופא מומחה מטעם קופת החולים. הסברתי לפנימאי המומחה שאני סובל מכאבים חריפים במפרק ושריפה במתן שתן. מלבד בדיקות דם ושתן לא בוצע דבר. חלפו מספר שבועות ועקב התגברות הכאבים פניתי לרופא מומחה באופן פרטי, אשר אבחן ככל הנראה כי אני סובל ממחלה הנקראת שיגדון או גאוט. אני ממשיך לסבול מכאב עז, בקושי יכול ללכת ולהבנתי נוצרו גם גושים מתחת לעור המקשים על הדריכה. מבקש לדעת האם חוסר היכולת של שני רופאי הקופה לאבחן את המחלה והטיפול הלקוי בי, יכולים לשמש לתביעה לרשלנות רפואית.

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, במידה ועיכוב או איחור באבחון מחלה גורם להחמרתה ניתן לבחון הגשת תביעה בגין רשלנות. זאת במידה במידה שניתן היה לאבחן קודם לכן. למיטב ידיעתי אבחון מוקדם של מחלת השגדון אינו משנה את מהלכה אולם רופא צריך להדשיב על כך. במידה ואכן ניתן היה לאבחן את בעייתך הרפואית קודם לכן והאיחור גרם להחמרה או לשינוי במהלך המחלה, ניתן לבחון הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.