יגאל

איחור באבחון אירוע מוחי איך קובעים רשלנות רפואית?

דודי היקר הובהל לבית החולים לאחר שהתמוטט במקום עבודתו. להבנתי בוצעה בדיקת CT ולאחריה אושפז במחלקה. להבנתי עבר אירוע מוחי כזה או אחר. לאחר כמה ימים של בדיקות או השגחה, חלה התדרדרות, איבוד הכרה שלאחריה הדוד נפטר בבית החולים. איך נדע האם יש קייס לרשלנות במקרה זה? מודה לך מאוד

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, על מנת להעריך אם היתתה רשלנות יש לדעת איזה סוג של אירוע מוחי דודך עבר והיכן הוא ארע במוח. כמו כן, יש לברר כמה זמן חלף מתחילת הסימפטומים להגעתו לבית החולים. מבלי להיכנס לעניינים רפואיים, ישנם ארועים מוחיים שניתן לטפל בהם תוך מספר שעות החל מרגע תחילת הסימפטומים. יש לבדוק היטב את הרשומה הרפואית ולהיוועץ בנוירולוג/ נוירורדיולוג.