יעקב

רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה שהסתיים בפטירה

מבקש להתייעץ, המנותח חתם והבין את משמעות הניתוח, בן אדם אינטליגנטי, משכיל. הבין שקיימת אופציה של סיבוכים ופטירה, שלצערנו אכן התממשה. האם במצב כזה, קיימת אופציה שאין בהכרח רשלנות רפואית בניתוח שהסתיים באופן טראגי?

יאיר סקלסקי, עו"ד

חתימה על טופס הסכמה אינה מונעת הגשת תביעה ברשלנות רפואית אפילו אם הסיכון שהתרחש מפורש בטופס. אם מדובר בסיכון שהתרחש למרות מאמץ סביר של הרופאים למנוע אותו אז לא ניתן לטעון לקבלת טיפול ללא הסכמה וממילא אין גם רשלנות. אולם אם הסיכון שהתרחש, נגרם ברשלנות אז ניתן בהחלט להגיש תביעה ברשלנות רפואית. בברכה