שלומי

תוצאה לא טובה בטיפול אורתודנטי

לפני כשנה פניתי לאורתודנט במרפאת שיניים של מאוחדת כדי ליישר שתי שיניים עקומות בלסת העליונה לאחר מס' חודשים השיניים התחילו להתיישר אך כל הקשת התחילה לבלוט החוצה . הערתי את תשומת לב הרופא לזה אך הוא אמר לי שאח"כ אנחנו נכניס אותם חזרה .(כך קרה פעמיים או שלוש במהלך התקופה שאני מדבר על כך שהקשת מתחילה לבלוט והוא אומר לי שזה יכנס) כעת השיניים התיישרו והרופא מבקש לעשות קיבוע (כמו שתוכנן) אך הקשת עדיין בולטת החוצה והוא אומר שאין מה לעשות עם זה וזה המקסימום שאפשר לעשות אני טוען שלא ישרתי שתי שיניים על דעת שכל הקשת תבלוט החוצה (והערתי על זה מס' פעמים במהלך התקופה) מה אני אמור לעשות כעת ? (השיניים אמנם ישרות ביחס לכל הקשת אך כל הקשת בולטת החוצה ). הוא הפנה אותי לדבר אותי עם מנהל המרפאה . איפה הוא/אני עומד מבחינה משפטית ?

יאיר סקלסקי, עו"ד

לא כל תוצאת טיפול רפואי שאינה טובה היא רשלנות רפואית. על מנת לטעון שטיפול רפואי היה רשלני יש להראות שניתן היה להימנע מהתוצאה. גם טיפול רפואי מיותר הוא טיפול רפואי רשלני ולכן אם הרופאה ידע או שהיה עליו לדעת שהסיכוי שהוא יצליח בטיפול אינו גבוה ובכל זאת הוא ביצע אותו זה עלול להיחשב לרשלנות רפואית. על מנת קבוע זאת יש להתייעץ עם רופא מומחה.