איציק

טיפול רשלני ע"י אורטופד בבית חולים

שלום, ביום חמישי הבן שלי בן שנה ועשר חודשים הובהל לבית חולים עקב נפילה על היד בגן ילדים פרטי, האורטופד במיון ערך בדיקה מאוד שיטחית של הילד (הילד בכה והאורטופד נרתע בבדיקה) ואחרי צילום רנטגן שבו הטכנאיות התלוננו שקשה לראות תמונה ברורה , רשמו לרופא שלא לחזור אליהם לצילום נוסף. הרופא שיחרר את הילד , לא פגש אותנו בשחרור , פשוט שלח לנו מכתב שחרור עם האח, האח חבש את ידו בתחבושת אלסטית והיה מבולבל ולא ידע איזה יד לחבוש ובאיזה חלק רק לאחר שהתייעץ עם הרופא חבש לילד את היד בחדר צדדי. ביקשנו שהרופא יגש להסביר לנו מה יש לילד. אך הוא לא יצא אלינו. הלכנו הביתה עם הוראות של חבישה ל3 ימים משככי כאבים ולקבוע תור לאורטופד בקופה. ההרגשה הייתה לא טובה אך סמכנו על הרופא, הילד בכה כל הסוף שבוע והתלונן על כאבים , לא ישן 3 לילות, קיבל נורופן בכמויות. ממש סבל. ביום ראשון בבוקר לקחנו את הילד לאורטופד של הקופה עקב, הילד סבל ובכה. והאורטופד של הקופה בבדיקה פשוטה איבחן שהילד נמצא עם מרפק פרוק, וע"י מניפולציה החזיר לו את המרפק למקום. מיד הילד נרגע ונראה כי הוקל לו. למזלנו פעלנו מהר . לטענתו לא הייתה סיבה לתחבושת והרופא במיון יכל למנוע מהילד לסבול כך. האם ניתן לתבוע את בית החולים על הרשלנות והסבל של הילד (רק בן שנה ועשרה חודשים) ? הרופא נהג ברשלנות ובזלזול.

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, אכן למזלכם פעלתם מהר והקטנתם את הנזק של הנכם. אכן ניתן, תיאורטית, להגיש תביעה בגין רשלנות ולדרוש פיצוי בגין הסבל שהרופא גרם לילד אך, מבלי להמעיט בסבלו של הילד, 3 ימי סבל אינם מקנים פיצוי משמעותי. במידה ואכן לא נגרם סבל נוסף, הייתי שוקל הגשת תלונה לנציב קבילות הציבור ולאחר מכן פניה בדרישה לפיצוי מחברת הביטוח של בית החולים ולא דווקא פונה לערכאות משפטיות.