נאדיה

אבחנה רפואית ללא בדיקות בחולה אונקולוג

שלום רב אני חולת סרטן שד מעל שנתיים לפני חודש התחלתי לקבל הקרנות לדופן בית החזה והבית שחי אחרי הניתוח הייתי אמורה לקבל 25 מנות כל יום אחת אבל במנה ה22 הספרתי לרופא רדיותרפיה שאני ממששת גוש בצוואר בצד שמאל... הוא אמר לי אנחנו מפסיקים את ההקרנות בגלל התקדמות המחלה ובגלל הגרורה בצוואר .. עניתי לו בפנים איך אתה אומר לי שיש לי גרורה בלי אבחון ובלי בדיקות ..סתם אמר לי כן כן זאת גרורה ואני הייתי לבדי לא יכולתי לאכול למשך 10 ימים ולא יכולתי לצאת מהבית מהפחד ולא יכולתי לישון וגם הגבר שלי סבל איתי עוגמת נפש וגם חברים שיש לי בתחום רפואה אמרו לי שאסור לרופא לגיד דבר כזה כי זה עבירה על החוק כי צריך לעשות בדיקות ואבחנות לפני שהרופא מחלית. וגם אמרו לי אם במידה עשית בדיקות אחרי הדברים שאמר הרופא ויצא גרורה אין לו סמכות לגיד דבר כזה קודם. עשיתי בדיקות הדמיה ואולטראסונד והכל היה תקין ברוך השם. השאלה שלי האם הדבר שעשה הרופא מזכה בתביעת רשלנות רפואית או עוגמת נפש כי הוא גם כתב את זה במכתב רשמי שהוא הפסיק את ההקרנות בגלל התקדמות המחלה והופעת גרורה בצוואר וגם בגלל הסבל שסבלתי אני ובעלי יותר מחודש ימים עד שתוצאות הבדיקות שללו את הדברים שהרופא אמר ויש לי את המכתב?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, ישנם מקרים שרופא יכול לאבחן מצבים רפואיים על סמך בדיקה קלינית בלבד אולם במצבך משמעות האבחנה וההחלטה שהרופא קיבל בעקבותיה הנן דרמטיות ועל כן נראה שהיה עליו לבסס את האבחנה טוב יותר באמצעות בדיקות הדמיה, ביופסיה וכיוצא באלו. אם נגרם לך נזק משמעותי כתוצאה מהפסקת הטיפול ואיכות הטיפול במחלתך נפגעה, הנני ממליץ לבחון ברצינות רבה אפשרו של הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. בריאות שלמה