אלמונית

חתימה על ויתור סודיות רפואית ופרטיות

הסיטואציה לגביה נשאלת השאלה: האקס שלי הוא הרופא המטפל בי בתור רופא משפחה. אני מטופלת גם ע"י רופא מומחה בתחום מסויים. אני לא חתמתי ויתור סודיות למי משני הרופאים הללו. אציין שבסוף הביקורים שלי אצל הרופא המומחה, הרופא המומחה כותב מכתב המפרט את מצבי הרפאי וממען אותו לרופא המטפל (הוא לא רושם את שמו של הרופא המטפל) אלא רק רושם ל:"רופא מטפל". אני מוסרת מי מהמכתבים הללו שאני מוצאת לנכון לרופא המטפל. השאלה: האם המצב המתואר מקנה ל 2 הרופאים ליצור בינהם קשר ולתקשר לגבי מעבר למכתבים הללו? קרי האם המצב המתואר מהווה סוג של ויתור על פרטיותי או הסודיות הרפואית שמגיעה לי ביחס לתקשורת של הרופאים הנ"ל לגביי???

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, לא רק שרופא מומחה רשאי לעדכן בפרטי ממצאיו את הרופא המטפל, הוא מחוייב לעשות כן מבחינת אחריותו המקצועית לניהול מעקב תקין אחרייך. הסיטואציה שאת מתארת הנה בעייתית במישור היחסים שלך עם הרופא המטפל ולכן את רשאית לבקש לעבור לרופא מטפל אחר ולדאוג שרק הוא יעודכן בפרטייך. בברכה