אלמונית

רופאX שרוצה לשחזר תיק על יסוד מכתב של רופא Y

רופאX לא ניהל תיק רפאי לחולה חרף מחוייבותו. עתה רופאX רוצה לשחזר את התיק הרפואי על יסוד מכתבים שהוא עצמו הוציא לגבי מצב החולה, אלא שאין לרופא מכתבים המכסים את כל השנים,לפיכך אשאל האם הרופא שמשחזר את התיק יכול לשחזר אותו גם על יסוד מכתב שרופא Y קרי על יסוד מכתב שרופא אחר הוציא לגבי החולה? תודה רבה

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב ראשית אתנצל על האיחור במתן התשובה. רופא לא יכול "לשחזר" תיק רפואי אלא לרשום את פרטי החולה המלאים ולציין את תאריך הרישום האמיתי. בעשותו כן הוא יכול להסתמך על בדיקות עבר וכל על ממצאים של אחרים אך הוא חייב לציין זאת במפורש. כל דבר אחר יכול הלוות עבירה פלילית,