אנונימית

נשוא התביעה על רשלנות רפואית

אני מגישה תביעה נגד בית חולים, אבל אני רוצה ששמו של הרופא שהזיק יופיע בראש התביעה העורך דין טוען שעדיף שלא כי כשמופיע השם הרופא "נעמד על הרגליים האחוריות" ומבלף להוכיח חפותו. האם יש בזה אמת? יש לי רצון שהרופא יופיע בראש התביעה כי הוא הרס את חיי ולפחות זה מגיע לו. הייתה רשלנות ונגרם נזק אין בכלל שאלה. האם ציון שמו בראש התביעה יכול לפגוע?

יאיר סקלסקי, עו"ד

מערכת השיקולים אם לתבוע רופא באופן אישי (זו הכוונה של "הרופא יופיע בראש התביעה") מורכבת מעניינים משפטיים וטקטיים. אני לא יכול להיכנס לשיקולים המשפטיים כי אינני מכיר את התיק ולא יכול לחוות את דעתי המשפטית האם צריך או לא לתבוע את הרופא באופן אישי, בנוסף לבית החולים. לעומת זאת, במערכת השיקולים הטקטיים בהחלט אנחנו שוקלים האם נכון לתבוע את הרופא ובכך להכניס אותו לאמביציה לסייע להגנה. ההחלטה צריכה להתקבל באופן ענייני שיועיל לתביעה ולאו דווקא לנקמה ברופא. בהצלחה