שרונה

חולה סכרת והפניה מאוחרת לבדיקה

שלום, אבי חולה סכרת. אושפז באוגוסט 2014 עקב פצע באצבע ברגל אשר התפתח לזיהום. לאחר כחודשיים באשפוז החל מעקבים אצל רופאת סכרת בקופת חולים לאומית. עד היום הנ"ל לא הפנתה אותו לבדיקת עיניים על עף שזוהי הפניה בסיסית ביותר אצל חולי סכרת. כאמור, מטופל אצלה כבר שנתיים וחצי לערך וזאת מאז תום האשפוז. לאחרונה החל להתלונן על קושי בראייה ואמר זאת לרופאה. בתגובה ענתה: "מה, אתה לא יודע שאתה צריך לעשות בדיקת עיניים"?? אז לא, אבי בתמימותו ומחוסר ידע לא ידע. (זה התפקיד של הרופאה מן הסתם ליידע את החולה!). ונתנה לו הפניה לרופא עיניים- בבדיקת עיניים נתנו לו הפניה מיידית לניתוח קטרקט. כעת ממתין לתור לניתוח. שאלתי היא- האם קיימת עילת תביעה בדבר רשלנות הרופאה? הרי שבדיקת עיניים היא בסיסית לחלוטין אצל חולי סכרת ואבי מטופל אצלה במשך שנתיים וחצי והגיע אליה אחרי אשפוז ארוך שבמהלכו עבר צנתור ברגל וצנתור בלב. תודה מראש. "

יאיר סקלסקי, עו"ד

בדיקת העיניים בחולי סכרת הנה אכן בדיקה נחוצה, לא רק בכדי לאמוד את מצב העין ולמנוע נזקים לעניים אלא גם בכדי לאמוד את המצב הגופני והתקדמות מחלת הסכרת באמצעות בדיקת העניים. רופא שלא מפנה לבדיקה הוא אכן מתרשל בתפקידו ואם נגרמו בשל כך נזקים שניתן היה למנוע אותם אז ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. בברכה, יאיר