מיכאל

סירוב מתן שירות רפואי

היי לאשתי קרה מקרה מזעזע עם רופא ילדים והעצבים שקיבלתי מזה פשוט גורם לי לרצות לגרום כמה שיותר נזק לרופא. אשתי, ילנה, הלכה עם הילד שלנו בן 11 חודשים אשר סובל מחום ושיעול חריף למרפאה של כללית ברחוב בארי 42, נתניה. העומס היה אדיר ואשתי קיבלה את המספר 486, לאחר המתנה ארוכה הגיע המספר שלה אבל פתאום הגיעו 2 אנשים עם הפניה דחופה מבית החולים שנכנסו ללא תור, אין תלונות על זה. אחרי כ 40 דקות של המתנה כשהמספר של אשתי עדיין מופיע על המסך, יצאו האנשים שהגיעו מבית החולים ואשתי נכנסה לרופא, בזמן שאשתי נכנסה, הרופא העבירה לתור הבא (טעות שקוראת), ברגע שהרופא העבירה בטעות את התור של אשתי התפרצה האשה שכביכול היתה בתור אחרי אשתי, אשתי הסבירה לה שהרופא העבירה בטעות וזה התור שלה עכשיו, האשה סירבה לצאת, הרופא כמובן ישבה ולא התערב בויכוח. אחרי הסברים חוזרים של אשתי שזה התור שלה, אשתי אמרה שהיא לא תתעקב הרבה זמן, האשה שתורה אחרי אשתי יצאה מחדר הרופא. הרופא הביא לאשתי מכתב מחלה לילד ללא בדיקה, אשתי בקשה לבדוק את הילד כי הוא סובל מחום גבוהה ומשיעול חריף אך הרופא סירבה בתוקף לבדוק את הילד בטענה שאשתי אמרה לאשה שיצאה כי זה יהיה מהר. רופא סירב בתוקף לבדוק ילד בן 11 חודשים! אשתי חיכתה כשעתיים לתור שלה עם ילד חולה ובסוף נתקלה בסירוב ואטימות של רופא! לא שמעתי עדיין על מקרים שרופא מסרב לבדוק ילד שעדיין מוגדר כתינוק! האם זאת הפרת זכות של הרופא?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, הסאגה בענין התור אינה נעימה אך בהחלט מתרחשת ואין בה רשלנות. ה"חיבור" שעשה הרופא בין העיכוב בתור והבטחתה של אשתך שהבדיקה תהיה מהירה לבין הצורך לבדוק את הילד, הנו חיבור רשלני שאינו במקומו. רופא לא יכול לדלג על בדיקה קלינית בשל תור. במידה והחוסר בבדיקה גרםלילד נזק, בהחלט ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. במידה ולא נגרם נזק, יש להגיש תלונה למנהליו של הרופא. כך או כך, הרצון לגרום נזק לרופא לא יכול להוות עילה להליך משפטי כלשהו והוא אף מיותר. עם כל הכעס המובן...