בר

האם יש כאן רשלנות רפאוית האם יש מקום לתביעה?

לפני 9 שנים התחיל לי התקפי פאניקה וחרדות ויש לי ocd . עברתי טיפול אצל פסיכוטרפיסט ופסיכאטר רשם לי כדורים נוגדי דכאון. בהמשך חזרתי אליו אחרי כמה שנים והגדתי אותם. אך לפני בערך 4 שנים התפרצו אצלי שוב התקפי הפאניקה והלכתי לפסיכאטרית אחרת כיון שהקודם לא מצאתי אותו , נאמר לי שהוא עזב את המקום . זו שינתה לי כדורים וצירפה לי קלונקס חצי מליגרם למשך חודש אחד ואמרה לי להתחיל לקחת וברגע שהכדורים השנים ישפיעו להפסיק. וכך זה קרה אך שמתי לב שהרופא ככל הניראה לא התיחס לזה שהיא רשמה חודש אחד בלבד והנפיק לי כל חודש את הקלוקנס עם הכדורים שלי. ומה אני יגיד לך מפה הדרך להתמכרות היתה לי כמו מגלשת מים... אחרי שאותה לוקח כדור כזה זה מרגיש שהוא עוטף אותך ועוזר לך ואתה פתאום לא מפחד מכלום אז המשכתי לקחת ואחרי תקופה מסוימת גם חזרתי להגדיל את המינון והרופא משפחה הגדיל לי וזה כבר כמה שנים ככה אני חי על הקלונקס והמצב על הפנים, לא עובד , כבר אין לי חברים יש לי אישה וילד ואין לי מוטיבציה אפילו לזוז לראות רופא ואפילו להתיעץ. המצב הכלכלי שלי לא טוב וגם בעיות בריאתיות אחרות כמו אי אפשרות להתרכז שינה כמעט בכל היום ועוד...

יאיר סקלסקי, עו"ד

במידה וקיבלת מינון של טיפול תרופתי גבוה או גדול יותר מזה שלו נזקקת יתכן וניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית, גם את הרוקח וגם את רופא המשפחה שהגדיל מינונים על פי בקשתך. עם זאת, במקרה כזה נראה שתבחן גם שלאת אחריותך שלך למצב. כך או כך, נראה שניתן לבחון הגשת תביעה בגין רלשנות רפואית.

בר

העניין הוא שאלו כדורים פסיכאטרים מדובר על כדור קלונקס שהוא כדור הרגעה חזק מאוד ואני בתור אחד שיש לו התקפי פאניקה ונתנו לי את הכדור פעם אחת לשימוש לחודש משמע טענתי מימנו ולא השקר הוא מרפא את כל הגוף הוריד לי את רמת הלחצים בגוף ל0 והוא אפילו גרם לי לעובר תקווה ושהכל טוב . ובאמת הפסקתי לאחר חודש אך כמה זמן אחרי זה לא עמדתי בפיטוי כאשר הייתי קצת בלחץ איך אומרים ? נגעת נסעת... זה לא כדור לכאב ראש זה לא כדור שרואים תוצאות רק בעוד כמה זמן זה כדור שתוך חצי שעה משנה 180 מעלות את כולך. ואז אמרתי לעצמי מה רע אפשר לקחת את זה כל יום, לאט לאט הגוף התרגל לכדור הגדלתי מינון וגם אז התרגל כבר והיום יש לי הפרעות קשב של ממש אני לא מצליח להתרכב לא עובד כבר 3 שנים בגלל שעננות והיפות מהכדור הזה ואין לי מוטיבציה אפילו לרדת למטה. זו בערך האחריות שלי האחריות שלי היא כמו אחריות של נרקומן מודה...