archy

החזר נסיעות למתופלת דיאליזה

שלום אמא שלי מתופלת דיאליזה כבר כמה שנים ובחודשים האחרונים אכב עובדת חדשה שניכנסה לאותה קופת חולים (באר שבע) התחילו לעשות לאמא שלי בעיות בנוגע להחזר נסיעות שהיא האיתה מקבלת ומגיע לה עדיין לקבל לפי חוק ובמקרה שלנו צריך פשוט כול 20 לחודש ללכת לקופת חולים ולשאול למה עוד פעם לא ניכנס הכסף וכל פעם אותו תשובה היפכדנו כבר,זה מתאכב.כל פעם בעיה אחרת (שליפני שאותה פקידה הגיע הכל היה פיקס כל 20 לחודש היה נכנס בלי שום תקלות) התלוננו כבר לרופאת משפחה שלה ולאחראית של אותה קופת חולים ויש הרגשה שממש מתעלמים ממנה ולא הכפת לאף אחד המצב הכלכלי של האמא לא משהו בכלל+היא לא דוברת כלכך את השפע העיברית ואותם 300 שקל הם הדבר שעוזר לה להמשיך ולהגיע לתיפולים שלה מה אפשר לעשות בנוסע שיפתר

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, השאלה אינה עוסקת ברשלנות רפואית אלא בזכויות מטופל על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. בסכסוכים עם קופת החולים ובקשות לאכוף על הקופה לפעול על פי דין יש לפנות לבית הדין לעבודה. במידה והתנהלות קופת חולים מונעת טיפול רפואי, ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית על הנזק שנגרם כתוצאה מהעדר הטיפול.