חסוי

רשלנות רפואית בניתוח להסרת משקפיים

שלום רב, לפני מספר שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים, אני בן 27. מיד לאחר הניתוח התחלתי להבחין בתופעות לוואי שמהן לא סבלתי טרם הניתוח, התופעות לא עברו על אף הבטחות המכון ועל אף ניסיונות שלי לפתור אותן באמצעות טיפולים רפואיים. חלק מהתופעות רשומות בטופס ההסכמה לפני הניתוח, אך חלקן ממש לא מוזכרות ולא נדונו עם המנתחת טרם לכן. שאלתי היא האם ישנה אפשרות לתבוע על הבעיות הללו, כולל על אלו שרשומות בטופס ההסכמה או שמא כל עוד אין נזק ממשי לראייה, אין סיכוי בתביעות מסוג זה. תודה מראש.

יאיר סקלסקי, עו"ד

אתחיל מהסוף. העובדה שאין נזק לראייה אינה מאיינת את הנזקים האחרים וניתן לתבוע בגינם רשלנות רפואית אם אכן קיימת רשלנות רפואית. אם ארעו נזקים מוכרים או מסוג מוכר, שאינם מופיעים בטופס ההסכמה אז בוודאי שניתן להגיש תביעה. באשר לנזקים שכן מוזכרים בטופס ההסכמה, יש לבחון את פרטי המקרה לגופו ואז להחליט האם יש עילה או לאו. בכל מקרה חתימה על טופס הסכמה כשלעצמה אינה מונעת הגשת תביעה ברשלנות רפואית.