פרדי

הזכות לבחור בית חולים לביצוע הניתוח

הקופה בה אני חבר לא אישרו לי טופס 17 בטענה כי בית החולים הציבורי בו הייתי אמור לעבור פרוצדורה רפואית לא מצוי במחוז בו אני נמצא. ההמתנה להפרוצדורה היתה ארוכה וכרוכה היתה בבדיקות מקדימות העיכוב בביצוע הניתוח גורם לנזק מהרבה בחינות.רציתי לוודא כי עפ חוק בריאות ממלכתי רשאי כל אדם להחליט באיזה בית חולים ציבורי ברצונו לעבור פרוצדורה רפואי ??

יאיר סקלסקי, עו"ד

פרדי שלום, לצערי המצב הוא הפוך לחלוטין. על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי אדם אינו רשאי לבחור את המנתח שינתח אותו ולעיתים גם לא את המוסד הרפןואי. אכן קיימים הסדרים בין מחוזות לבתי חולים וזה דבר מקובל וחוקי לגמרי. לאמור ישנם חריגים מסויימים, במצבים רפואיים מסויימים אולם ללא פרטים לא אוכל לייעץ. כך או כך, עיכוב שנגרם בטיפול רפואי, בגלל התמהמהות של הקופה במתן טופס 17 יכולה לעלות כדי רשלנות רפואית אך הנושא טעון בדיקה ספציפית.