יואב

גילוי מאוחר של שבר בקרסול

היי, אשמח לדעת האם על סמך הנתונים הנ"ל ניתן להגיש תביעה על רשלנות רפואית: לפני כשלושה וחצי חודשים נפלתי בעת משחק כדורגל, נסעתי לטרם, בוצע צילום רנטגן, וגיבסו לי את הרגל. לא ידעו להגיד אם זהו שבר, והנחו לגשת לאורטופד. הגעתי לאורטופד לאחר 3 ימים והוא הפנה למיפוי עצמות. בנתיים, הרגל הכחילה וגרמה לכאבים, ופניתי למיון. במיון ביצעו צילום נוסף, החליטו להוריד את הגבס- אמרו שזה נקע, וצריך להתחיל לדרוך לאט על הרגל עד להחלמה של כשבועיים. קיבלתי תחבושת אלסטית. הם אמרו שאין צורך לבצע עוד צילום. לאחר כחודש, שהרגל עדין נפוחה וכואבת, הבנתי שמשהו לא כשורה ופניתי לאורטופד. הוא הפנה למיפוי עצם ונתן לי גרב אלסטית. כמובן שהתהליך לקח זמן, וכשחזרתי- הוא אמר שעל סמך המיפוי לא ניתן לזהות את הפציעה וצריך לגשת לסיטי. בזמן הזה עברי קופ"ח, כדי לקבל טיפול מהיר יותר. בקופ"ח כללית הגעתי לאורטופד שהפנה גם הוא לצילום סיטי. פיענוח הצילום מראה כי יש שבר בקרסול. טרם הגעתי בחזרה לאורטופד, אך השאלה היא האם זוהי עילה לתביעה? כנראה, שהטיפול הנחוץ במקרה זה הוא החזרת הגבס לתקופה של כשישה שבועות. תודה רבה

יאיר סקלסקי, עו"ד

הי יואב, נראה שאכן קיימת התרשלות, במיוחד אם צריך היה לבצע צילום שלא בוצע. אני ממליץ לא להזדרז עם הגשת התביעה אלא להמתין לתום הטיפול על מנת להבין מה הנזק שנגרם כתוצאה מהעיכוב, אם בכלל. אני לא ממליץ להמתין עם הפניה לעו"ד שיחל באיסוף חומר בתקופת ההמתנה. רפואה שלמה

יואב

תודה רבה יאיר