גיא

פגיעה באוטונומיה - חוות דעת רפואית

האם יש צורך לצרף חוות דעת רפואית לכתב תביעה, שעוסק בפגיעה באוטונומיה ובאי-קבלת הסכמה מדעת בלבד, ולא ברשלנות רפואית? הרי עילות אלה אינן בדיוק עניין שברפואה המחייב הוכחה באמצעות חוות דעת רפואית, כפי שהתקנות דורשות, לא?

יאיר סקלסקי, עו"ד

גיא שלום, התשובה לשאלה אינה חד ערכית והיא תלויה מאוד בפרטי המקרה. אי קבלת הסכמה ופגיעה באוטונוטמיה הן שתי עילות נפרדות (או טענות נפרדות) כאשר הנטייה היא לצרף חווד בקשר לטענת אי ההסכמה (שהיא במפורש גם רשלנות רפואית) ופחות לטענת הפגיעה באוטונומיה. עם זאת אני כן הייתי מצרף חוות דעת על מנת להבהיר ולהסביר לבית המשפט את העניינים הרפואיים הקשורים בפגיעה באוטונומיה. בהצלחה