ארנון

נכות עקב רשלנות רפואית והניתוח המסוכן

שלום רב! אני בן 56, נפגעתי עקב רשלנות רפואית של קופ"ח. נשארתי נכה עם הגבלות פיזיות קשות. במצב כזה אני יכול לחיות ללא הגבלה בתוחלת חיים, אך לא לתפקד. יחד עם זאת ישנו ניתוח שמחזיר את הנכה כזה לתפקוד מלא כולל ספורט. אך ניתוח זה הינו מסוכן מאוד, עם התמותה בשיעור כ-40% תוך 5 שנים לאחר הניתוח. רק 20% מאלה שעברו את הניתוח חיים כ-20 שנה לאחר הניתוח. למרות שהניתוח עצמו נפוץ ורגיל ברפואה (השתלת איבר). קופ"ח טוענת שאין צורך לניתוח עקב כך שניתוח הינו מסוכן מאוד ועדיף לנפגע להישאר נכה כדי שלא לקצר את חייו. אני לא אדם צעיר, מעדיף לקחת סיכון ולחיות פחות שנים (אולי, לא בהכרח), אבל בתפקוד מלא. האם יש סיכוים להוכיח בביהמ"ש, בהתחשב גם לעיקרון של השבת המצב לקדמותו וגם לגיל שלי, שקופ"ח אמורה לפצות עלות הניתוח במקרה הנדון? תודה רבה.

יאיר סקלסקי, עו"ד

ארנון שלום, פיצוי עברו נכות לצמיתו לכל תוחלת החיים הוא בדכ גדול יותר מפיצוי בגין ניתוח ספציפי לכן עמד קופת החולים למעשה מגדילה ל את הפיצוי ומפליא אותי שזו עמדתה. על כל פנים ניתן להוסיף לדרישה ברכיב כאב וסבל גם פיצוי על הידיעה שהניתוח היחיד שיכול לעזור לך הוא גם זה שיקצר את חייך. בהצלחה ובריאות