יוגב

שאלה למנהל ..

שלום רציתי לדעת אם אני מעונין לתבוע רופא שיניים ואני מעונין לצרף את חברת הביטוח שלו והרופא לא רוצה למסור פרטים על חברת הביטוח שלו או לא נותן פרטי כל חברות הביטוח שמבטחות אותו מה עושים? שאלה שניה- האם כדי שחברת הביטוח תעלה לרופא את הפרמיה חובה שיהיה פסד כנגד הרופא או מספיק שתובעים את הרופא? אשמח לדעת ממי שמבין בדיני ביטוח. תודה

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, לרופא השיניים אין חובה למסור לך את פרטי החברה המבטחת אותו. למעשה הוא רשאי להחליט האם לממן מכיסו את הפיצויים במקרה שהוא יחוייב בתשלום או לדרוש אותם מחברת הביטוח. כאשר מדובר ברופא שיניים עליך לקחת בחשבון שיתכן שכלל אינו מבוטח. באשר לשאלה השניה, די בהגשת תביעה עמ שהפרמיה תעלה ואין הכרח כי ינתן כנגדו פסד.