הדס קליין

חוות דעת רפואית משפטית

שלום, האם חוות דעת משפטית רפואית בו הנבדק נשלח לרופא הביטוח צד שלישי מחוייב הרופא לפני בכלל ששולח את חוות הדעת לצדדים כגון עורכי הדין חובה לחתום על חוות הדעת ואז לשלוח אותה. האם שליחה של חוות דעת כזו ללא חתימת נעילה עם תיארוך לעיון המזמין(עורך דין) שאינו הנבדק אינה פסולה לא אתית אפילו פלילית? כי אז יכול המזמין לבקש הנדסת חוות הדעת כראות עינו והשפעה ולחץ על כותב חוות הדעת המשפטית

יאיר סקלסקי, עו"ד

חוות דעת רפואית שאינה חתומה היא בעלת משקל נמוך מבחינה ראייתית. אינני סבור שמדובר בעבירה פלילית. אם חוות הדעת הלא חתומה מתוקנת לאחר מכן זה מועיל דווקא לצד השני ולא לכותב חוות הדעת או למי שהוא מייצג.