אנונימית

אי הסכמה של הפסיכיאטרית להוריד לי את אחד מהתרופות שאני לוקחת בטענה שזה בניגוד להמלצתה.

אי הסכמה של הפסיכיאטרית להוריד לי את אחד מהתרופות שאני לוקחת בטענה שזה בניגוד להמלצתה.אני לוקחת שתי תרופות פסיכאטריות,חשוב להדגיש שכבר אין עליי כפייה לקחת תרופות וכבר הטיפול המרפאתי בכפייה נגמר. כרגע המשכתי בטיפול איתה מרצון . וביקשתי מהפסיכיאטרית שיש כדור מסויים שלא רוצה אותו והוא לא עושה לי טוב (ואת הכדור השני אין לי בעיה לקחת), ביקשתי ממנה מספר פעמים להדריך אותי כיצד לרדת ממנו והיא סירבה בטענה שזה נוגד את המלצתה ואני תקועה עם הכדור עכשיו ולא יכולה להפסיק. האם היא עושה משהו פלילי? האם זו חובתה להדריך אותי כיצד לרדת מהתרופות במידה ואני לא רוצה? הבנתי שנתינת תרופה בניגוד להסכמת מטופל מוגדרת כתקיפה פלילית בחוק. היא כופה עליי לקחת את התרופה הזאת ואני לא רוצה! אני מעדיפה שתיגע בי ותטריד אותי מינית מאשר לקחת את התרופה הפסיכיאטרית המגעילה והמססמת והמזיקה לגוף הזאת.

יאיר סקלסקי, עו"ד

לרופא יש חובה לתת את הטיפול הרפואי המיטבי על פי שיקול דעתו המקצועי. במידה ורופא יענה לבקשות חולה להימנע מטיפול שהוא סבור שהחולה זקוק לו מבחינה רפואית, הוא מועל בתפקידו. למעה הרופאה פועלת כדין ואינה חייבת לתת לך המלצות בניגוד לשיקול דעתה המקצועי. בפנייך שי אפשרויות, האחת לא לקחת את הטיפול שכן לא ניתן להכריח אדם לקבל טיפול שהוא לא מעוניין בו אלא שאת צריכה לקחת בחשבון שזה עלול לפגוע בך גופנית(ואני מבין שגם נפשית) ולהחזיר אותך חוח לטיפול בכפייה. האפשרות השניה היא לפנות לקבל חוות דעת רפואית נוספת. רפואה שלמה,