מירי דגן

קשר סיבתי בין תרופה לבין חזרת סרטן במיטת הבלוטה

שאלתי היא: אחרי החלפת פורמולת אלטרוקסין בשנת 2011 מיד אחרי חליתי בסרטן במיטה הבלוטה צמוד לקנה הנשימה. היה לי חשד שיש קשר בין התרופה לגידול שלחתי את כל החומר למומחית אנדוקרינית שאישרה את חששי, האם שמעתם על מקרים דומים והאם יש כאן לכאורה רשלנות ??? תודה

יאיר סקלסקי, עו"ד

בהנחה שאכן קיימת חוות דעת רפואית שתומכת בקשר בין החלפת הפורמולה (המשמעות בפועל יכולה להיות זהה להחלפת התרופה/ שינוי במינון או הפסקת היעילות) אזי במקרה שבו לא ידעת על השינוי והוא נעשה ללא הסכמתך, ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.