רון

איחור באחבון סרטן הלבלב

אשמח לעזרה: אישה ללא בעיות רפואיות התלוננה תקופה על תופעות של כאבים, גירודים וכמה שינויים לא סדירים בגופה, באיחור של 10 חודשים גילו סרטן הלבלב בשלב 4 עם גרורות גדולות בכל הגוף, ונפטרה תוך מספר חודשים, האם יש פה חשש לרשלנות וסיבה לתבוע את הקופה? תודה

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, סרטן הלבלב הוא סרטן קשה שכמעט ולא מחלימים ממנו. אחת הסיבות לכך הוא שבדכ האבחון שלו נעשה מאורח, כי הוא נותן אותותיו בעיקר כשהוא כבר בשלב מתקדם. עם זאת, לעיתים, הגוף נותן אותות בשלבים מוקדמים יחסית או שניתן לאבחן את המחלה בגלל תלונות על דברים שאינם קשורים ישירות לסרטן ואז בהחלט ניתן לשקול תביעה בגין רשלנות רפואית. באופן עקרוני, איחור של עשרה חודשים באבחון סרטן הוא איחור ניכר ולא סביר. אולם עדין תישאל השאלה האם הקמת האבחון הייתה משנה את הפרוגנוזה. אם כן אזי בהחלט שניתן יהי הלהגיש תביעה בגין רשלנות. עמ להחליט יש לבדוק את פרטי התיק הספציפי ולבחון את הדברים לאשורם.