ליה

רשלנות באבחון בעיית ברכיים

שלום לצוות הפורום, בהיותי בת 16 (כיום בת 31) החלו כאבי ברכיים עזים בעקבות פציעת ספורט. רופאי הקופה אבחנו זאת בתחילה ככאבי גדילה ולאחר מכן שיערו שמדובר בדלקת או בשחיקת סחוס - ללא הסתמכות על דימות כלשהי. נשלחתי לבדיקות שביכולתן לאתר נזק לעצמות, אך לא לאשר או להפריך את השערות הרופאים. נשלחתי גם למספר מחזורי פיזיותרפיה שלא הועילו ובקשותיי החוזרות לבדיקת MRI (האחרונה מלפני מס' חודשים) נדחו. הפציעה הסיטה את חיי ממסלולם, גרמה לי סבל גופני ונפשי ועד היום מגבילה אותי בתחומים רבים. במידה ואני מבצעת MRI באופן פרטי ומתגלים ממצאים - האם יש עילה לתביעת הקופה?

יאיר סקלסקי, עו"ד

במידה ומתגלים ממצאים שניתן היה לגלותם אז, בתחילת הדרך, אכן ניתן יהיה לטעון שחל איחור באבחון. במידה וטיפול מוקדם היה מונע את הנזקים שחווית, אז ניתן יהיה גם להגיש תביעה ברשלנות רפואית.