אנה ליאור

התעלמות מנסיון בירור אודות חיסיון מידע רפואי

שלום רב, בבירור מול שירות הלקוחות של מוסד רפואי מסוים נאמר לי שלכל רופא במוסד יש גישה לכל הבדיקות, הטיפולים והבירורים שעשיתי. למרות שמדובר במידע רפואי ואישי רגיש, זה קורה גם אם איני מטופל אצלו (כל מה שצריך זה שם ומס' ת"ז). זה נכון במידה רבה גם לעובדי מזכירות. ניסיתי לברר אם אכן כך ומי בעצם יכול לגשת למידע האישי אך כל שקיבלתי מפניות הציבור ולאחר מכן מגורם בכיר הוא שהמוסד "פועל עפ"י חוק" ולא היו מוכנים לפרט מעבר לכך. א. האם זה תקין שכל רופא ועובדי מנהלה ומזכירות יכולים לגשת לכל מידע שיש עלי במערכת, גם אם איני מטופל אצלם? ב. האם זה תקין שמסרבים למסור לי מידע בנושא? ג. במידה ולא, למי ניתן לפנות להמשך הברור או ע"מ שיורו למוסד למסור את המידע? תודה

יאיר סקלסקי, עו"ד

אינני יודע באיזה מוסד מדובר אבל להבנתי בדכ כן נדרשות הרשאות של דרגים שונים עמ לגשת למידע מסוגים שונים. גנטי, פסיכיאטרי וכו... עם זאת לדעתי זה תקין שלרופא או עובד מוסד רפואי תהיה גישה זמינה למידע רפואי, למקרה שהוא יצטרך לעשות בו שימוש לטובת טיפול. אין זה אומר שלכל אחד מותר לעשות שימוש ביכולת הגישה ולהיכנס למידע גם שלא לצורך טיפול ולכן צריך שתהיה אפשרות מעקב אחר כניסות ויציאות על מנת לאתר כניסות שלא לצורך טיפול - שהן כניסות אסורות. זה לא תקין שלא נותנים לך מידע בנושא. ניתן לפנות למשרד הבריאות בענין או להגיש עתירה על פי חוק חופש המידע.