דניאלה

טעות בפענוח ביופסיות שד

עשיתי ביופסיית שד ואמרו לי שיש לי מחלה ממארת. אני פניתי לקבלת חוות דעת נוספת ואז אמרו שאין ממאירות. אחרי בדיקות נוספות הסתבר שאני לא חולה. חוות הדעת השניה התקבלה לפני שהתחלתי טיפולים. האם עדיין יש פה עילת תביעה על הטעות בפענוח הראשון? אמנם לא נגרם לי נזק פיזי אבל מבחינה נפשית הייתי שבורה חשבתי שאני חולה...

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, לפני שאשיב חשוב לי מאוד להבין (ולו לצורך בחינה אמיתית האם את חולה או לא) האם חוות הדעת הנשיה ניתנה על בסיס בחינה מחודשת של הפרפרטים ? במידה וכן אזי כמובן שהתשובה משמחת מאוד. עם זאת הייתי מנסהלהבין מה גרם לפיענוח השגוי בפעם הראושנה. ציינת במפורש שלא נגרם לך נזק גוף אך גם עגמת נפש (כאב וסבל) הם נזק וניתן להגיש תביעה בגינו. לא תמיד הדבר כדאי מבחינה כלכלית אך מבחינה תאורטית הדבר בהחלט ניתן. יש לשמוע את הפרטים הספצפיים על מנת לקבל החלטה. יאיר