יוריאל

מה חובה על רופא לרשום בתיק רפואי? האם המידע יכול להגיע לגורמים אחרים מלבד צוות בית החולים?

שלום עו"ד סקלסקי, אדם שעומד לפני טיפול רפואי כל שהוא, מטופל בתרופות למחלה אחרת (נפשית) יכול לבקש מהרופא לא לרשום מידע לגבי המצב הנפשי? לידע אותו בעל פה ולסכם איתו שלא לרשום (בהנחה שהטיפול הוא קוסמטי למשל או רופא שינה - לא רופא נפש) השאלה היא לא אם אפשר לבקש מהרופא - אלה אם מותר לרופא לא לרשום את המידע הזה ברשומה הרפואית? ושאלה נוספת - האם במידה וירשם, המידע עלול להגיע למשל למי שיכול לשלול רישיונות נהיגה? אני חושש שבאבחנות מסויימות ויתור על החיסיון הרפואי (למשל על ידי פניה לביטוח לאומי) גוררת פנייה למי שיכול לשלול או לאשר במקרים מסויימים שלילית רישיון. השאלה אם רישום בבית חולים ציבורי כמו איכילוב שאדם לוקח תרופה מסויימת יכל לגרור פנייה כזאת שעלולה להיגרם בשלילת רישיון נהיגה. תודה רבה ושבת שלום,

יאיר סקלסקי, עו"ד

על הרופא המפנה לטיפול רפואי לרשום את כל המידע הרפואי הרלוונטי להפניה. טיפול תרופתי הוא בדכ רלוונטי לפני ניתוח אפילו אם נדמה שאין קשר ישיר בין הטיפול לניתוח. טיפול תרופתי יכול להשפיע על שיטות הרדמה למשל. באשר לשאלת הסודיות, מידע רפואי צריך שיגיע אך ורק למי שנוטל חלק בטיפול הרפואי. זאת למעט חריגים שבהם הרופא רואה כי החזקת רשיון תהווה סכנת חיים, יש חובה על הרופא המטפל לדווח למשרד התחבורה. ענין זה אינו קשור לשאלה האם המידע מצוי בידי הרופא המפנה או הרופא המקבל. שניהם חייבים בחובת דווח אלא שברור הוא שככל שיותר רופאים מודעים לסכנה אזי הסיכוי שמי מהם ידווח גדל.