אברהם

רשומה רפואית- ניתוח פרטי

שלום רב, לפני מספר חודשים עברתי ניתוח בגלל בקע בבטן. מאז אני סובל מכאבים קשים. פניתי לרופא שניתח אותי מספר פעמים והוא אמר שזה טבעי ויעבור. אני ממש סובל וזה לא עובר. ביקשתי מהמנתח את דוח הניתוח שלי והוא מסרב לתת לי. האם יש מה לעשות בעניין? האם יכול להיות שהוא פגע בי ולא אומר לי?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב רופא (או מחלקת רשומות במוסד הרפואי) מחוייבים לתת למטופל העתק מהרשומה הרפואית ובוודאי שדוח ניתוח. אכן, בדכ מי שמסרב לתת דוח ניתוח יש לו מה להסתיר ויתכן שאכן הייתה רשלנות. אבל את התשובה לזה אפשר לתת רק אחרי עיון ברשומה ובדיקתך על ידי רופא מומחה.