יוסי///////

טיפול רשלני הגבהה בנעל מיותרת

שלום, אני נכה צה"ל מקבל נעליים לפי מידה עם מדרסים והגבהה. במשך שנים אני הולך עם הגבהה פנימית של 3 ס"מ בנעל ימין. כעת מבירור רפואי אצל רופאים, ובדיקת הליכה מעבדתית. התברר שאני אמור להיות עם 1 ס"מ או בלי הגבהה בכלל. מה עושים במצב כזה שאני נכה צה"ל שייך לאגף השיקום אך טיפול רשלני מצד המזכירה הרפואית של אגף השיקום+ ספק הנעליים שעובד איתם. האם יש עילה לתבוע את מי מהם או שני הגורמים לקבלת פיצוי על פגיעה במפרק הירך וכאבי גב מיותרים? תודה.

יאיר סקלסקי, עו"ד

סוגיית תביעות הרשלנות כנגד קצין התגמולים היא מורכבת מאוד מבחינה משפטית. באופן כללי, מדינת ישראל חסינה מפני תביעות רשלנות שקשורות לפגימה שבגינה את מוכר כנכה צהל. לכן יש לבדוק בדיוק מי הגורם המתרשל. אם זו אכן החברה שייצרה את הנעליים אז סביר שכן ניתן לתבוע. על כל פנים, אם נגרמה לך נכות של ממש כתוצאה מהרשלנות אז אתה זכאי לתבוע את קצין התגמולים בגין החמרה. אם מדובר "רק" בכאב וסבל אז יש למצא גוף ניתן לתבוע אותו ברשלנות. על מנת לקבל החלטה ניתן להתייעץ עימי בצורה מסודרת.