שיר .

האם יש מקום לתביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח אף?

שלום, האם קיימת עילה לתביעה? עברתי ניתוח אף ב 2018 תחת הרדמה כללית. בייעוץ נאמר שיתבצע יישור מחיצה אך לא דובר על השתלת סחוס מהמחיצה על המחיצה עצמה כל שכן לא על הסיכונים האפשריים. הושתלו שני סחוסים, אחד בכל צד של המחיצה. בלילות בלתי אפשרי לישון על צד שמאל עקב תחושת כבדות איומה על המחיצה שגורמת לחסימה של כניסת אוויר. כדי לישון על צד שמאל ללא תחושת הכבדות, עליי למתוח את הלחי או להטות את הראש לכיוון התקרה. לא בזמני שינה, שתל המחיצה הימני שהושתל עליה עצמה לעיתים תכופות נדבק לדופן האף. בנוסף בנחיר הימני מורגשת מין רצועה דקה קשיחה שמביאה לידי הרגשת לחץ בחלק העליון של הפנים ומאמץ בשאיפת אוויר ולעיתים תכופות היא דוקרת את הדופן הפנימית וכשאני מעבירה אצבע על גשר האף מרגישה בליטה קטנה ונימול באזור. פעמים רבות במהלך היום נאלצת לנשוף כדי לנסות לגרום לנוחות מסוימת בתוך האף אבל אם כבר יש הקלה, זה נורא רגעי ומשום שזה חזרתי כבר החל נימול בלחי שמאל, בדופן האף השמאלית ובקצה הפנימי של עין שמאל. הנימול אינו קבוע. כמו כן בייעוץ אמר המנתח שיקטין את קונכיית האף השמאלית, אך לא הוסבר על תפקיד הקונכיות ועל הסיכונים הכרוכים בהקטנתן. בנוסף הוחתמתי על טופס ההסכמה לניתוח סמוך מאוד לניתוח, טרם השיחה עם המרדים. גם אסתטית נורא מאוכזבת. הפרונט לא סימטרי (לפני כן היה, נותחתי כדי להיפטר מהגבנון כמו גם שום בעיית נשימה), הרבה סחוס הוסר מדופן האף השמאלית ליד קצה האף, מה שגורם להופעת שקע. קצה האף נראה צר וחלש. נראה גם שבבסיס הנחיר השמאלי יש מרווח קטן בינו ללחי לאחר הקטנת הנחיריים שנעשתה. האם יש מה לעשות? אודה לתשובתך

יאיר סקלסקי, עו"ד

אם יש קשר בין השתלים שהשמו באפך לבין הנזקים שאת מתארת אז אכן יש עילת תביעה בגין טיפול ללא הסכמה. במידה והנזקים נגרמו כתוצאה מביצוע הניתוח באופן שגוי ניתן להגיש תביעה בגין התרשלות.