גיא כהן

מכון פיזיותרפיה של הקופה מסרב לטפל בי ולתת שירות

שלום, מכון פיזיותרפיה של קופת החולים שלי מחליט על דעת עצמו שאני לא זקוק לפיזיותרפיה ומסרב לטפל בי, זאת על אף שרופא מומחה של הקופה עצמה (אורתופד) מפנה אותי בדיוק אל טיפולי הפיזיותרפיה אלו, שאני זקוק להם. (נימוק המכון הוא שסדרת הטיפולים הקודמים, שהסתיימה לפני כחודשיים, כבר מיצתה את עצמה). יש לציין כי במכון הפיזיותרפיה אין רופאים כלל, אלא פיזיותרפיסטים, שמקבלים החלטות אלו, מסתבר. האם זה חוקי ? מה ניתן לעשות ? (כבר פניתי להנהלה מחוזית של הקופה, אך הם טוענים, על אף שזה נשמע הזוי, שההחלטה האם לקבל לטיפול היא בידי המכון עצמו).

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, על אף שנכון שההחלטה אם אדם צריך טיפולי פיזיותרפיה מצויה בידי אורטופד, גם לפיזיותרפיסט יש מה לתרום בענין ודעתו צריכה להישמע. נראה לי שבמקרה שלך קיים קצר בתקשורת בין המכון לאורטופד ואלי. אני מציע לחבר בינהם על מנת שידברו ויקבלו החלטה רפואית מושכלת ונכונה בלשבילך ואם זה ל אעובד הייתי פונה לקבלת חוות דעת רפואית מרופא אחר ו/או מפיזיותרפיסט אחר. רפואה שלמה