מיכל מיכל

מה ניתן לעשות על מנת לאלץ את בית חולים למסור לי עותק מהתיק הרפואי

בשנת 2006 קיבלתי טיפולים בבית חולים, לפני שנים פניתי לבית חולים בבקשות לקבל עותק מתיקי הרפואי שם וסורבתי, בתירוץ שחשיפתי לחומר בתיק תפגע בי. מציינת שב2006 התלוננתי במשטרה כנגד בית החולים ויש לבית חולים אינטרס למנוע ממני את החומר בתיק שיכול אולי לענות לי על כמה שאלות לגבי מה שחוויתי שם. התיק במשטרה נסגר ואני מעוניינת בעותק מתיקי הרפואי, מה ניתן לעשות על מנת לאלץ את בית החולים למסור לי עותק מתיקי. האם חווד מפסיכיאטר או פסיכולוג לפיה מנניעת התיק ממני תפגע בי יותר מחשיפתי לתיק י יכולה לעזור ולמי לפנות בעניין תודה רבה .

יאיר סקלסקי, עו"ד

מיכל שלום, אכן הדרך היא לשלוח לבית החולים חוות דעת שמניעת החומר תפגע בך או שאין חשש שתיפגעי מקריאת החומר. לכל אדם זכות לעיין ברשומה הרפואית שנכתבה לגביו ומניעת העיון מצריכה טיעונים כבדי משקל. לכן חוות דעת היא אכן הרך הנכונה. אם גם אז לא תקבלי את החומר אז יהיה עלייך לפנות לבית משפט למתן צו להורות לבית החולים לאפשר לך לעיין בחומר הרפואי. בהצלחה,