אורח מתעניין

הפרת סודיות של חברת ביטוח

שלום רב, הגשתי תביעה לחברת ביטוח בפוליסה ספציפית דרך טופס מקוון יעודי ואתר יעודי. לצערי המידע כולל הצרופות הרפואיות הועברו למחלקה אחרת בחברת הביטוח חברת בת,לפוליסה ישנה שבוטלה לפני כ-4 שנים, וקבלתי מהם מכתב שכל החומר הועבר אליהם.. ומאחר והפוליסה סגורה הם דוחים את התביעה. במקביל התביעה אושרה בתביעת הפוליסה הנכונה. האם העובדה שחברת הביטוח העבירה חומר רפואי סודי למחלקה לא רלונטית ,חברת בת, אחרת והחומר נחשף לעובדים ונבדק ע"י עובדים שלא היו אמורים לצפות בזה. האם יש בכך הפרת סודיות מצד חברת הביטוח?

יאיר סקלסקי, עו"ד

באופן תיאורתי התשובה היא חיובית. מדובר בהפרה של חובת הסודיות וכתב ויתור הסוגיות אינו מכסה מאפשר למי שלא אמור לטפל בתביעה לעיין בחומר הרפואי. עם זאת מדובר בהפרה שלדעתי לא כדאי לנהל הליך משפטי בעניינה משום שערך הפיצוי יפחת מעלות הניהול. יאיר