לירון

מינון נמוך של אניביוטיקה

שלום רב. שבוע שעבר הגעתי למיון ואושפזתי בשל דלקת ברגל. ביומיים הראשונים (במיון ובמחלקה) קיבלתי אנטיביוטיקה במינון של אדם במשקל תקין ואני אדם מאד שמן. לאחר יומיים מנהל המחלקה הכפיל לי את המינון. בנוסף גם בטיפול לאחר האישפוז שוב נרשם לי מינון אנטיביוטי נמוך ורופא המשפחה העלה אותו ב50%. האם יש פה עילה לקיים הליך?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב. מינון לא מתאים של טיפול אנטיביוטי (ולא משנה מהסיבה) שגרם להתמשכות זיהום ולנזק מהווים עילה לתביעה ברשלנות רפואית.