אורח בפורום

הפרת סודיות רפואית שהוכחשה

עו"ד שלום, לאחר ביקור אצל רופא בבית חולים, פקידת הרופא שלחה דרישות בקשה להשלמות מסמכים רפואיים, החושפים מידע רפואי אודותיי למקום עבודתי. הפקידה אשרה בפניי טלפונית פעמיים , שכך עשתה. וכשהתלוננתי בפניה ובפני פנ"ץ בית החולים, נטען שלא העבירו את המסמך. האם העובדה שהפקידה אשרה בפניי פעמיים יש בה כדי להוות פגיעה בסודיות רפואית? תודה

יאיר סקלסקי, עו"ד

במידה והמזכירה שלחה את המסמכים למקום קשר שאתה נתת, יהיה קשה לטעון לפגיעה בסודיות רפואית ובפרטיות. בהנחה שהיא "הגילה ראש" וביררה לבד את מקום עבודתך ושלחה לשם מסמכים, אז בוודאי שיש הפרה של הסודיות הרפואית ופגיעה בפרטיות. להכחשה אין הרבה משמעות מקום בו ניתן להוכיח את משלוח המסמכים.