אולג קוצקוב

שאלה חשובה עזרה בבקשה

שלום, הגשתי תביעת נזיקין בגין חבלות שנגרמו לי כתוצאה מאירוע פלילי. הצד שכנגד מבקש טופס וס"ר. כאשר אני חותם על טופס וס"ר והם מקבלים את התיק הרפואי. כמו שידוע בתיעוד רפואי יכול להיות תיעוד על בן משפחה אחים/הורים, האם הקופה תעביר אוטומטי גם תיעוד ובו תיעוד על בני משפחה או שהחוק אומר שסיכומי ביקור אלו יחרגו - הקופה לא תעביר את אלו? / הרי הויתור סודיות הוא עליי ולא על משפחתי. איך התהליך עובד בפועל? / ואם הקופה תעביר ביקורים אלו זהו לא הפרת פרטיות/חסיון של הבן משפחה? אשמח להסבר ומה ניתן לעשות בנושא

יאיר סקלסקי, עו"ד

שאלה מעולה וכבדת משקל. כתב הויתור על סודיות רפואית אכן מכוון רק אל מי שחתום עליו. מידע על בני משפחה אחרים אינו מצוי כדבר שבשגרה בתיקים רפואיים, בוודאי שלא מידע מלא, אולם כאשר יש מחלות משפחתיות אז אכן קיים מידע כזה. ההפרדה הטכנית לא ניתנת לביצוע, בוודאח שלא באופן פשוט ואכן בפועל מידע כזה עובר. האם זה תקין ? התשובה היא לא. האם ניתן להשתמש במידע כזה ? התשובה היא לא באופן רשמי אך ברור לכל בר דעת שזה פתח להרחבת הבקשות לאיתור מידע. מה עושים ?ניתן לבקש מהמוסד המחזיק במידע, לדאוג להוציא כל מידע של בן משפחה אחר אך דבר זה עלול להוביל מיד לחשד שמא יש מה להסתיר ולהגשת בקשות לבית משפט.