רות גולד

עילת תביעה נגד רופא שהוטלו עליו עבודות למען הציבור

שלום רב, הטלת עבודות למען הציבור על רופא, ע"י נציב קבילות הציבור למקצועות רפואיים במשרד הבריאות, עם הטלת ביקורת על התנהלותו של הרופא, יכולה להעיד על בסיס לעילת תביעה נגד הרופא? הרופא הביע התנצלות על עוגמת הנפש שגרם למטופל. תודה, המשך שבוע חמים ובריא

יאיר סקלסקי, עו"ד

פרטי השאלה אינם ברורים ולכן לא ניתן לתת מענה בדבר סיכויי תביעה ברשלנות רפואית. עם זאת ובאופן מאוד כללי, כאשר משרד הבריאות מוצא כשל בפעולותיו של רופא, הדבר יכול לסייע גם בתביעה אזרחית בגין רשלנות רפואית.