אתי פר

חומר רפואי רופא שיניים

רפואישלום הייתי עם הבת שלי אצל רופא שיניים (אני לא רוצה לפרט כרגע בפורום מאיזה סיבה). שעשה טיפול וצילם צילום רנטגן וצילום סטילס. ביקשתי ממנו סיכום ואת הצילומים. לאחר שבועיים של בקשות מצידי לבסוף שלחו לי סיכום ורק את צילום הרנטגן אבל את צילום הסטילס לא שלחו. עברו כבר חודשיים ביקשתי המון פעמים וכל פעם יש להם סיפור אחר... פעם יש בעיה בכרטיס.. מזכירה נוספת טוענת שלא מוצאים.. כך חודשיים! יש לי הרגשה שהם לא מעבירים את הצילום בכוונה. האם מחוייבים להעביר לי כל חומר? כולל צילומי סטילס שצולמו? ואם לא האם יש עילה לתביעה אם חלילה לא נעשה איזשהו טיפול שהיה צריך או נעשה טיפול לא נכון שעלול לגרום לנזק ומסיבה זו ייתכן שלא רוצים להעביר לי. גם אם אין נזק לשן, הצילום הזה ממש חשוב לי מסיבות אחרות שלא אפרט כרגע.. האם מחוייבים להעביר לי צילום סטילס? תודה

יאיר סקלסקי, עו"ד

רופא, כל רופא, כולל רופא שיניים מחוייב בהעברת העתק מהרישומים הרפואיים לחולה, על פי בקשתו של החולה. רישומיים רפואיים כוללים דימות וצילומים. ישנם מקרים חריגים שמאפשרים לנסות להימנע מהעברת החומר אולם אף אחד מהמקרים שהעלית אינו מהווה סיבה להימנע מהעברת החומר. עו"ד יאיר סקלסקי