שלומית

רשלנות רפואית בזמן הריון- אי המלצה על צ'יפ גנטי

נולד לי ילד עם פיגור שכלי קל. כשהייתי בהיריון עשיתי את כל הבדיקות שבסל ההיריון כולל מי שפיר אבל בלי צ'יפ גנטי. הכל יצא תקין. הרופא לא המליץ לי על צ'יפ גנטי. האם זה נחשב רשלנות? האם יכולתי לגלות בעזרת צ'יפ גנטי ?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, אתחיל מהשאלה האחרונה כי למעשה אין לי כל יכולת להשיב עליה ללא הבנה של התסמונת המדויקת שילדך לוקה בה. לכן אייני יכול לדעת האם ניתן היה לגלותה בציפ או באקסום. לגבי עצם השאלה, כאשר מבצעים דיקור מי שפיר על היועץ הגנטי או על המדקר (תלוי בנסיבות) לידע את האישה ההרה שבאפשרותה לבצע בדיקת ציפ ובשנים מסויימות אף אקסום. בהנחה והוא לא יידע ובהנחה וניתן הי לגלות את התסמונת באחת מהבדיקות הנ"ל ובהנחה שהיית מבצעת הפסקת הריון במידה והתסמונת הייתה מתגלה - אזי אכן ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.