הרצל אוחיון

רשלנות רפואית וכתוצאה התקף לב

הייתי צריך לעבור בדיקה ביאופציה בבלוטת התריס קרדיולוג אישר להפסיק לקחת כדורי מדללי דם ל 7 ימים לצורך הבדיקה כתוצאה מעך שהפסקתי לקחת כדורי מדלל דם קיבלתי התקף לב לפי דברי רופאי טיפול נימרץ ההתקף הוא כתוצאה מהפסקת הכדורים האם יש עילה לתביעה

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, הפסקה של טיפול תרופתי לטובת ביצוע פעולה רפואית היא דבר מקובל ולכן עצם ההפסקה אינה מהווה התרשלות אפילו אם יש בכך סיכון ואף אם נגרם בשל כך נזק. עם זאת יתכנו מקרים שהפסקת הטיפול נעשית בחיפזון, ללא הכנה או הדרכה ולטובת טיפול לא נחוץ. לכן במקרים כאלה שלא הופעל שיקול דעת מתאים, שלא נשקלו חלופות (אם ישנן) ושהתועלת הצפויה מהטיפול פחותה משמעותית מהסיכון שבהפסקת הטיפול, ניתן אז לבחון אפשרות של הגשת רשלנות רפואית.