ורד א.

רשלנות רפואית בניתוח שרוול (ניתוח קיצור קיבה)

שלום למנהל הפורום, אני מבינה שבכל ניתוח יש סיכון מסוים, בטח כאשר עוברת את הניתוח קרובת משפחתי, כבת 50 במשקל יתר ולא בריאה. אנחנו בדעה שבית החולים לא הסביר עד הסוף על אף שחתמנו על מסמכים, את הסיכונים שכרוכים בהליך הרפואי, ראינו לנגד עינינו רק את הירידה במשקל וב BMI - אבל אף אחד לא הכין אותנו לסיוט שלאחר מכן, דלף, צלקת מכוערת וככל הנראה דכאון או משבר נפשי שמתמשך עד לרגעים אלו. נודה לטיפ ממך איך ממשיכים מכאן, רוב תודות

יאיר סקלסקי, עו"ד

ברור הוא שלפני כל ניתוח יש להסביר את כל הסיכונים על מנת שהחולה יוכל לקבל החלטה משוכלת האם לעבור את הניתוח או אם לאו. כמו כן יש להסביר חלופות אם קיימות ונדמה לי שבמקרה של השמנה ישנן חלופות תרופתיות. אם הסברים כאלו לא ניתנים אזי ניתן לבחון הגשת תביעה בגין טיפול ללא הסכמה מדעת ורשלנות רפואית ותביעה כזו מזכה בפיצוי על מלא הנזק. על מנת לבחון את האפשרות עליכם לפנות לעו"ד העוסק ברשלנות רפואית, שיאסוף את הרשומה הרפואית ישמע את הסיפור ויעריך את פרטי המקרה. ממליץ לא לאסוף את החומר הרפואי בעצמכם.