משה חרמון

אבחון שגוי של רופא המשפחה

נפלתי ברחוב לפני כמה חודשים וקיבלתי מכה חזקה בלסת. כשהלכתי לרופא משפחה התלוננתי על חום והוא באמת ראה נפיחות מסוימת באיזור של האף אבל אמר שיעבור עם כדורים. אחרי שהמשיך לי החום הלכתי אחרי בערך 4 ימים למומחה אף אוזן גרון שאמר שיש לי כנראה מהנפילה בעיה במחיצה באף עם נפיחות גדולה ואבצס ושלח אותי למיון ושם עשו לי ניקוז ואשפוז. האם יש מקום לתבוע את קופת החולים ורופא המשפחה?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלם רב על פני הדברים אני לא רואה מקום לתביעת רשלנות רפואית מאחר ומדברך עולה שרופא המשפחה לא התעלם מהממצאים אלא להיפך, הוא טיפל בהם. אין זה נדיר שטיפול בכדורים לא מצליח ויש לעשות גם ניקוז ולקבל אנטיביוטיקה באשפוז. עצם העובדה שהדבר אירע לא מלמד על רשלנות. מעבר לכך אין ערובה שהפניה מוקדמת לחדר מיון לא הייתה מובילה לאותה תוצאה בדיוק, לכן אינני רואה מקום בהגשת תביעה.