נורית דיאמנט

אי הפניה ליעוץ גנטי מטעם הרופא המטפל

בעלי ואני שנינו ממוצא אשכנזי, ביצענו את כל הבדיקות, סקירה ראשונה ושניה. בגיל שנה ראינו בעיות שרירים ולאחר כמה בדיקות והתייעצות הצטערנו לגלות שלבננו כנראה מחלה גנטית נדירה בשם פומפה. אנחנו בהמשך בדיקות. האם לא היתה חובה מראש להפנות אותנו גם לבדיקות גנטיות? או כל בדיקה אחרת שהיתה יכולה לגלות את המחלה?

יאיר סקלסקי, עו"ד

התשובה לשאלה תיגזר משנת ההריון. לרופא נשים יש חובה לידע את האישה ההרה על *כל* בדיקה קיימת שניתן לבצע. ענין זה הוא ענין מיוחד מאוד לתחום מעקב ההריון. לכן החל משנת 2012 על רופאי הנשים היה לידע על בדיקת ציפ גנטי והחל משנת 2015/16 על האפשרות לבצע בדיקת אקסום שבה בוודאי ניתן היה לאבחן את המחלה. אם מדובר באחת מהשנים הנ"ל אז בוודאי שניתן לבסס עילת תביעה בגין הולדה בעוולה ובכפוף למועדי ההתיישנות הקבועים בדין.