יעל ח

טעות באבחון אוטיזם בהריון - רשלנות רפואית?

למנהל הפורום שלום רב, ילדנו בגן ילדים, בן שנתיים בקרוב. הגננת ביקשה מאיתנו ללכת ליעוץ ואבחון לאור סדרת התנהגויות של הילד ובסופו של תהליך התבשרנו שבננו מאובחן על הרצף, ברמת תפקוד יחסית גבוהה. האם ניתן לתבוע על רשלנות רפואית?

יאיר סקלסקי, עו"ד

הגורמים לאוטיזם הם רבים. בסיס גנטי הוא לא שכיח. יש לבחון האם הבסיס לאוטיזם הוא גנטי ואם כן יש לבחון האם הייתה אנדיקציה להפנות לבדיקות ספציפיות במהלך ההריון. גם אם לא הייתה אינידקציה ספציפית הרי שהיה על רופא הנשים לידע על בדיקות אפשריות שניתן לבצע ולאבחן את הבעיה.