לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מנהל הפורום עו"ד דניאל שבח

טעות באבחון גרמה לי לסבל מיותר - מה אפשר לעשות?

לפני כשנה הגעתי למיון עם כאבים חזקים בבטן התחתונה. במיון בדקו אותי ואמרו שזו דלקת בדרכי השתן ושחררו אותי עם אנטיביוטיקה. הכאבים רק החמירו ואחרי יומיים חזרתי למיון אחר, שם גילו שיש לי תוספתן מתפוצץ (אפנדיציט) והייתי חייב ניתוח דחוף. בגלל האיחור באבחון נוצרו סיבוכים, הייתי מאושפז שבועיים במקום 2-3 ימים רגילים, ונאלצתי להיות בחופשת מחלה ארוכה. עד היום אני סובל מכאבי בטן ודלקות חוזרות באזור. האם יש פה מקום לתביעה? האם זה נחשב רשלנות שבמיון הראשון לא עשו בדיקות מקיפות יותר ופספסו את האבחון? אשמח לעצות ולניסיון שלכם. תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד דניאל שבח

היי, חשוב לציין שמבחינה רפואית, אפנדיציט (דלקת בתוספתן) ניתן לזיהוי באמצעות בדיקה קלינית פשוטה - הרופא יכול לחוש בו במישוש הבטן. בנוסף, אחד הסימנים המובהקים הוא חום גבוה, שהיה צריך להדליק נורה אדומה ולהוביל לבדיקות נוספות. לגבי המקרה שלך, יש לבחון כמה היבטים: ראשית ה**התרשלות** - יש לבחון האם בנסיבות המקרה שלך הצוות הרפואי סטה מהסטנדרט הרפואי המקובל. לא כל טעות באבחון מהווה רשלנות, ויש לבדוק מה היו הסימנים הקליניים שהופיעו בבדיקה הראשונית במיון. שנית **נזק** - במקרה שלך הנזק מתבטא באשפוז ממושך של שבועיים במקום 2-3 ימים, חופשת מחלה ארוכה, כאבי בטן ודלקות חוזרות מהן אתה סובל עד היום. שלישית **קשר סיבתי** - יש להוכיח שדווקא האיחור באבחון הוא שגרם לסיבוכים ולנזקים שתיארת. המלצתי: תאסוף את כל התיעוד הרפואי מהמיונים והאשפוז וזכור שיש לך תקופת התיישנות של 7 שנים. בהצלחה! עו"ד דניאל שבח.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית