עינת

תביעה מול אתר סקי בגרמניה

שלום רב, אמא שלי נפצעה באתר סקי בגרמניה ובעקבות נפילה שברה את היד. לא ניתן לה סיוע במקום והיא נאלצה לחזור לארץ לצורך ניתוח. כעת היא סובלת מכאבים ומנכות ומעוניינת לתבוע את האתר. למי ניתן לפנות והאם כדאי? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום עינת, בפעילות סקי לכשעצמה טמון סיכון, ואני מבין מהשאלה שאין לאמך טענות שעצם הפציעה נגרם עקב רשלנות אתר הסקי. כדי לתבוע צריך להוכיח קשר בין מעשי או מחדלי האתר לבין הנכות של אמך, כלומר יש לבדוק האם יש קשר בין מצבה הנוכחי לבין העובדה שהטיפול הרפואי ניתן בארץ (כלומר האם, אילו הייתה מקבלת טיפול רפואי במקום, היה מצבה הרפואי טוב יותר ממצבה הנוכחי). בנוסף, צריך לבדוק מדוע לא קיבלה טיפול במקום, האם היה לה ביטוח רפואי מתאים, האם הביטוח כיסה טיפול בגרמניה (ואם היה כיסוי – למה היא לא טופלה שם) וכיו"ב. בנוסף יש לבדוק מה גובה הנזק שניתן לתבוע (האם הפציעה פוגעת בהשתכרותה של אמך, האם היא נזקקת לטיפול או סיוע ועוד). באופן כללי ניתן לומר כי בגרמניה הסכומים שנפסקים עקב פציעות מסוג זה נמוכים מאלה שבארץ. ההתייעצות – עם כל המסמכים הרפואיים והעובדות – צריכה להיעשות עם עו"ד גרמני העוסק בתביעות נזיקין. שנה טובה