ארז

מה לבדוק בנוגע להרחבת פעילות עסקית לגרמניה

לי ולשותף יש כאן עסק שקשור במיצים. אנחנו רוצים להתרחב ולפתוח סניף בגרמניה (יש לנו קשרים שם). מה עלינו לבדוק? מאיפה כדאי להתחיל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום ארז, מאחר ומדובר במוצרי מזון תצטרכו, ראשית לכל, לעמוד בתקנים באשר לאיכות המוצר, אריזתו וסימונו. לא כתבת אם ברצונכם רק לייצא מוצרים ארוזים לגרמניה או אולי לארוז אותם שם או לייצרם שם, וכמובן שתהיה לכך השלכה. בנוסף עליכם לתכנן את הפעילות לפני שאתם מתחילים אותה: התכנון צריך להשיג שתי מטרות עיקריות: הראשונה, שחבויות המס יהיו מינימאליות והשנייה, להבטיח שליטה בפעילות שם ודיווחים מלאים, מפורטים וסדירים (השליטה בפעילות עסקית בארץ רחוקה מורכבת יותר ודורשת יותר תכנון ותשומת לב משליטה בפעילות עסקית שנמצאת "תחת הידיים"). כמובן שאם יהיה לכם שותף גרמני בפעילות שם צריך יהיה לדאוג גם לכל הנושאים העולים בשותפויות עסקיות – תפקידים ואחריות של כל שותף, זכויות חתימה, פיקוח של השותפים, חלוקת הרווחים, איסור תחרות עם העסקים המשותפים, הוראות לגבי פרישה של שותף או רצון להיפרד, וכיו"ב. אתם זקוקים לייעוץ פרטני המבוסס על מידע מלא ומפורט ועל בחינת רצונותיכם ואפשרויותיכם. בהצלחה